Thomas Helmig

Man kan ikke sige dansk halvfemsermusik uden også at sige Thomas Helmig. Den aarhusianske knægt var autodidakt pianist i en alder af 6 år, så løbebanen var peget ud for lille Thomas allerede inden de fleste jævnaldrende havde lært at binde snørebånd.

I 1983, da Helmig var 19 år, blev han forsanger i Elevatordrengene. Et succesfuldt funkband, der blev hans springbræt til solokarrieren. Han blev opdaget af pladeselskabet Genlyd Grammofon i 1985, efter hans korte debut som solist på støttesinglen “Afrika”. Kort efter udkom debutpladen, ”Thomas” med succesfulde ballader som “Læg Dig Her Ved Siden Af Mig" og "Langt Ude" Den 21-årige musikers karriere var i gang og andet album, indspillet af det nyetablerede Thomas Helmig Band, udkom allerede året efter.

Stupid man-legenden er en produktiv herre hvis succes strækker sig over mere end tre årtier. Siden debuten i midt firserne har popstjernen udgivet 15 album og hele fem opsamlingsalbum. Han er den kunstner, der er hædret flest gange ved Danish Music Awards og med 1,2 millioner solgte plader i Danmark og mere end 1000 spillede koncerter er Thomas Helmig ganske enkelt umulig at komme udenom, når vi snakker dansk popmusik.

Hent vores app, og tag os med i lommen!

  
Hjemmeside design og programmering af SimpelService.dk